Mária-út

2019.06.28. 14:38

Máriapócstól vezetett az út Nagysármásig

Sokakhoz hasonlóan én is elindultam a Mária-úton.

Egy mezőségi kis faluban, ahol már csak 9 magyar lakik

Gyalogosan, a történelmi Magyarország szatmári, szilágysági, mezőségi területein lehetőségem volt találkozni és beszélgetni az ott élő magyarokkal. Azt tudtam, hogy az út nehéz lesz: átlag napi 25 km gyalog, föl-le a hegyvidéken, zömmel földutakon.

Három csoport is indult a Mária-úton, itt ismerkedtem meg egy 71 éves hölggyel, aki tíz évvel ezelőtt gyógyszerek és sebészeti beavatkozás helyett gyógytornával, mozgással és nagy hitével gyógyult ki súlyos ízületi betegségéből. Azóta minden évben több száz kilométert tesz meg a magyarországi zarándokutakon.

Sok szép találkozásban, élményben volt részünk az utunkon, a román állampolgárok is kedvesek, szívélyesek voltak. A zarándokutam főbb állomásai: Máriapócs–Nyírbogát–Bátorliget–Mérk–Nagykároly–Mezőterem–Tasnád–Kárásztelek–Szilágysomlyó–Zilah–Hídalmás–Kide–Válaszút–Bonchida–Mezőkeszü–Mócs–Nagysármás. Hála és köszönet az égieknek és mindenkinek, akik segítették, hogy ott lehessek az úton!

- Nyári Józsefné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában