Sokat tett a magyar nemzetért

2019.08.11. 20:56

Balog Zoltán lesz az idei díjazott

Oklevél, emlékplakett és félmillió forint jár annak, akinek odaítélik a Tőkés-díjat.

Az elismerést 2017-ben Szabó Dénes (j) Kossuth-díjas karnagy, megyénk első Tőkés-díjasa vette át Lengyel Szabolcstól

A kisvárdai református templomban rendezi meg szeptember 22–én, vasárnap 16 órától a 25. Tőkés-díj-átadó ünnepséget a Kisvárdai Tőkés László Alapítvány Kuratóriuma.

Az elismerést 2017-ben Szabó Dénes (j) Kossuth-díjas karnagy, megyénk első Tőkés-díjasa vette át Lengyel Szabolcstól

Fellép a Cantemus Kórus

Miként az a harminc évvel ezelőtt, 1989 őszén létrejött Tőkés László Alapítvány alapító okiratának harmadik pontjából kiderül, egyéni díj olyan személynek adományozható, „aki a magyarság helyzetét életművével (tudományos, művészeti, politikai, vallási, humanitárius cselekvések) jelentős mértékben segíti, fejlődését előmozdítja.”

– A kuratórium tagjainak egyhangú döntése alapján a Tőkés-díjat az idén Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki megbízott kapja, mivel miniszterként kiemelkedően sokat tett a magyar nemzetért. Ezt a munkát ismerjük el a díj odaítélésével, amivel oklevél, valamint a Győrfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész által készített plakett, s 500 ezer forint is jár – mondta Lengyel Szabolcs, a kuratórium elnöke. A laudációt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondja majd, a díjátadáson fellép a nyíregyházi Cantemus Kórus.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában