Nyíregyháza

2019.09.04. 13:48

Aranyhangos tanévnyitó

A nyári szünet után, szeptember első hétfőjén nem csupán az általános és középiskolásoknak, hanem az Aranyhang dalárda tagjainak is „becsengettek”.

Házi feladatot kapott a tanévnyitón a dalos ajkú férfiak vidám társasága | Fotó: Palicz István

Az évekkel ezelőtt Szaszala László kezdeményezésére, Szabó Sándor nyíregyházi nótaénekes szakmai vezetésével megalakult, 20 fős, nótaszeretőket tömörítő nyíregyházi klubközösség 2019/2020-as „tanévnyitó ünnepségén” az osztályfőnök, Szaszala László felvázolta az idei tanmenetet, a megtanulandó nótákat mint házi feladatokat, majd szót ejtett a műfaj értékéről, valamint népszerűsítésének fontosságáról.

Házi feladatot kapott a tanévnyitón a dalos ajkú férfiak vidám társasága | Fotó: Palicz István

A szeptember 21-én délután újabb nótagálát rendező Szabó Sándor elmondta: ezúttal Farkas Rozáliának, dr. Fehér Eszternek, Vigh Ibolyának, Zám Andreának, Maneszes Mártonnak és Fejős Jenőnek énekére fogja húzni a Váci Mihály Kulturális Központban Tordai Zoltán és cigányzenekara, a magyarnóta-gála műsorvezetője Orémusz Maja lesz.

Dr. Kovács Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában