Nyírbátor

2019.09.24. 12:09

Bródy-koncert lesz Nyírbátorban

Október elején Nyírbátorban ad koncertet Bródy János.

Forrás: KM

Az 1960-as évek új zenei formáiban megjelenő társadalmi mozgalmak máig ható következménye, hogy Bródy János a magyar kultúra egyik emblematikus alakja lett, művészetében tükröződik az elmúlt fél évszázad történelmének minden jelentős fordulata.

1964-ben, az érettségi után került az Illés-együttesbe, ahol Szörényi Leventével számos olyan dal szerzője lett, melyek megjelenését sokan origónak tekintik a magyar rock történetében. A Fonográf-korszakban jöttek létre a későbbiekben olyan jelentős sikereket hozó első színpadi művek is, mint a Kőműves Kelemen és az István, a király.

Nyolcszáz dalszöveg

Az Illés- és a Fonográf zenekarban eltöltött évek után egyre több olyan dala született, amelynek személyes hangulata, érzelmi elkötelezettsége vagy ironikus intellektualizmusa megkövetelte, hogy ő maga álljon vele közönség elé.

A Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész több mint 60 nagylemez elkészítésében működött közre, körülbelül 800 dal szövegét és 200 dal zenéjét szerezte. Bródy Jánost október 3-án 19 órától a Nyírbátori Kulturális Központban hallhatják az érdeklődők.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában