Énekeltek és sztoriztak!

2019.09.05. 15:47

Fickósító tablettától a jánkmajtisi méhekig – Korda György és Balázs Klári Kisvárdán!

Több szállal is kötődik megyénkhez a népszerű művész házaspár, Korda György és Balázs Klári – derült ki Kisvárdán.

Megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel köszöntötte lelkes közönségét a közelmúltban Kisvárdán tartott koncertjén a közismert művész házaspár, Korda György és Balázs Klári, akik nemrégiben ünnepelték 60, illetve 40 éves színpadi jubileumukat. Természetesen azt is elárulták, miért különleges számukra ez a fellépés a Bagolyvárban: több szállal kötődnek ugyanis megyénkhez.

– Talán kevesen tudják, de a nagyszüleim kisvárdaiak voltak, édesapám pedig vásárosnaményi – mesélte büszkén az énekeslegenda, akinek felesége szintén érdekes információkkal szolgált: Debrecenben született, később Téglásra került, aztán ebben a megyében, nevezetesen Jánkmajtison ismerkedett, barátkozott – a méhekkel!

Videó: Hudák Péter

Autózás a városban

Balázs Klári és Korda György számos egyéni és közös slágerrel varázsolta pezsgővé a hangulatot a Mambó tánckar kiválóságainak közreműködésével: felcsendült a Fehér galamb, a Reptér, a Gyöngé­den ölelj át, a Lady Karnevál, a Lady N, a Com­ment ca va, a Gondolj a szép napokra, a Búcsúzz szépen el, valamint Korda György azon dalai, amelyekkel először állt színpadra: a Volare, a Come prima és a Szeress újra.

PI

A zenei örökzöldek között a humoré, a sztoriké és a kedves csipkelődésé volt a főszerep. Gyuri bácsi büszkén újságolta el, hogy az idén nyáron Budapest díszpolgára lett, ennek apropóján pedig nejével közösen elénekelte az Autózás a városban című dalt, amelyhez hamarosan videóklip készül.

– Egy másik örömteli hírem is van, ez félig-meddig még titok: az ősszel megrendezendő Szenes Iván-emlékestre is hivatalosak vagyunk, az eMeRTon-díjas magyar író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző, érdemes művész és jó barátról elnevezett életműdíjat az idén Balázs Klári fogja megkapni! – „súgta meg” Korda György, majd – ennél is halkabban – megjegyezte: a neje idővel talán jobban fog énekelni, előadni, mint ő, de pókerezni sosem fog olyan ügyesen!

Töretlen népszerűség

Kacagtató módon idézte fel a hat évtizedes pályafutással rendelkező énekes azt az esetet, amikor Nacsa Olivér „áldozata lett”. A humorista ugyanis élő rádióműsorban Korda György hangját utánozva betelefonált egy fővárosi patikába, álnéven illedelmesen bemutatkozott, majd a legerősebb fickósító tablettát kérte a gyógyszerésztől.

– Egyfelől sajnálom Nacsát, hogy az én nevemben serkentőt kell rendelnie magának, másfelől ajánlom figyelmébe a Viagra lightot! Az tudják, milyen? Szerelmeskedni nem lehet vele, de a hatása a strandon jól mutat! – vágott vissza viccesen az örök fiatal Korda György, aki Balázs Klárival együtt ismét bizonyította, miért is örvendenek mindmáig óriási népszerűségnek a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában