Szép csendben

2019.10.29. 11:07

Hamarosan mozikban a magyar #metoo film

A Szép csendben Nagy Zoltán rendező első nagyjátékfilmje.

A nyíregyházi Nagy Zoltán első filmje, a Szép csendben november 14-én kerül a mozikba, főszerepeit Máté Gábor, Major Erik és Bognár Lulu játsszák. A történet főhőse, a 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Országos versenyre készülnek, a finisben a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük bizalmas viszonyt próbál építeni az egyik 14 esztendős csellistával. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

Kényes témát boncolgat

– Az emberek legtöbbször nem tudnak mit kezdeni a hasonló esetekkel. Nehezíti az ilyen ügyek feltárását, hogy hétköznapi rutinná vált az elhallgatás, tabusítás, úgy a kisközösségekben, mint a nyilvánosság szintjén. Amikor pedig szó esik egy ilyen esetről, a tapasztalatom az, hogy nem mélységében, sokkal inkább pikantériájában tárgyalják az emberek. A Szép csendben történetén keresztül ennek a kényes témának a bonyolultabb rétegeit kíséreltem meg feltárni, ahol ráadásul egy olyan ember keveredik gyanúba, aki közel áll hozzánk: az apánk, a munkatársunk, esetleg a mentorunk – mondta Nagy Zoltán.

A nyíregyházi rendező-forgatókönyvíró Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Nagy Zoltán Enyhén sós című diplomamunkáját a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben az első nagyjátékfilmje.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában