fénnyel

2019.10.17. 09:31

Misztikus világok (fotó, videó)

Nem csak a diszkókban és a helyszínelős sorozatokban van helye az UV-fénynek.

Fotó: DODO FERENC

Nem mindennapi műsort adtak a Princess Ba­lettiskola növendékei hétfőn a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, a fénnyel és sötétséggel játszó produkciót egy szintén különleges kiállítás megnyitóján tekinthették meg az érdeklődők.

Az U-Világítótornyok című tárlaton négy alkotó: Szűk Norbert, Mihálka György és Papp Norbert festőművészek, valamint Sipeki Péter, a Kelet-Magyarország fotóriporterének munkáit állították ki.

Kiaknázta a lehetőségeket

– A kiállított képeket különleges festékkel alkottuk meg, melyek UV-lámpákkal megvilágítva teljesen másképp néznek ki, mint nappali fénynél. Már nagyon régóta létezik ez a stílus, és mint egy gyerek, én is ki akartam próbálni ezt a játékot – mondta el kérdésünkre Mihálka György. A művész szerint a négy kiállító alkotásait a különleges technikán kívül a szellemiség, a misztikus világok megjelenítése köti össze.

– Ez az első kiállításom UV-fénnyel, de kedvet kaptam hozzá, úgyhogy biztosan lesz második is – árulta el a megnyitón Sipeki Péter, aki fényképein bizonyos részleteket emelt ki a speciális festékkel, teljesen új kontextusba helyezve azokat.

 

– A görögországi nyaralásomon készült fotók közül válogattam, hiszen ott rengeteg impulzus ért. A különleges megvilágítás a kontrasztokat hangsúlyozza, próbáltam kiaknázni a technikában rejlő lehetőségeket.

A kiállítás november 4-éig tekinthető meg Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában