Héttorony Fesztivál

2019.10.30. 15:37

Világzene és népzene Makovecz Imre tereiben

A Héttorony Fesztivál egyik helyszíne Csenger lesz, ahol két koncert és egy kiállítás várja az érdeklődőket.

Korpás Éva énekes Libidaridom című műsorát hozza el a csengeri gyerekeknek

Ebben az évben november 8–20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre tereibe. A programsorozat keretében tizenkét zengő ház, hetven művész, tizenegy kiállítás, tizenhét koncert, konferencia, kerekasztal-beszélgetés, táncház és fényfestészet várja az érdeklődőket határon innen és túl.

Építészet és zene

A fesztivál küldetése, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsák a figyelmet. A koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző, életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések és gyerekprogramok várják a közönséget.

Az idén olyan nemzetközi sztárok lépnek fel, mint az Iberi grúz férfikórus, a balkáni régió egyik legnépszerűbb zenekara, a Mostar Sevdah Re­union, a macedón gitárvirtuóz, Vlatko Stefanovski, valamint a Berlinben élő Snétberger Ferenc. Lajkó Félix a legújabb formációjával áll színpadra, a fesztivál egyik kiemelt eseménye a negyvenötödik születésnapját ünneplő Vujicsics együttes jubileumi koncertje. A hazai előadók közül közreműködik többek között a Dalinda, a Kaláka együttes, Novák Péter és az Etnofon, a Szent Efrém Férfikar és a Berecz család.

A Héttorony Fesztivál november 15-ei, ingyenes programjainak Csenger ad otthont. A Makovecz Imre Általános Iskolában 11 órától Libidaridom címmel Korpás Éva műsorát láthatja a gyermekközönség, 17.30-tól Kivitelezői történetek és tapasztalatok a Kós Károly Egyesülés 30 éve alatt címmel nyílik építészeti kiállítás. Este hét órától pedig a Pro Musica Leánykar koncertjét hallhatják az érdeklődők a görögkatolikus templomban – tájékoztatta lapunkat a Kultúrpart.

A többhelyszínes fesztiválzáró gála november 20-án, a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész születésének évfordulóján lesz, ekkor adják át a Makovecz Imre-díjat is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában