színház

2019.12.31. 09:39

Irodalmi és színházi csemege

A bolondok grófja finom humorral átszőtt, helyzetkomikumban bővelkedő vígjáték.

A pesti idős, dúsgazdag bankár válaszút elé állítja fiát. Lehet belőle bankár, politikus, amit csak akar, és átad neki egy kisebb vagyont. Koromfi Árpád (Almási Sándor) azonban inkább egy kastélyt szeretne vidéken, ahol elgazdálkodhat.

Sziporkázó alakítások

Vásárol is egyet magának rendkívül jutányosan – de ennek a nagy kedvezménynek ára van. A kastély új tulajdonosának ugyanis meg kell tartania a személyzetet és a házban élő fiatal grófkisasszonyt (Nemes Wanda). Koromfi a kastélyba érkezve kénytelen szembesülni vele: a személyzet egytől egyig gyengeelméjű, a grófkisasszony pedig nem hajlandó beszélni, csak énekel. A új tulajdonos azonban nem hagyja magát, elhatározza, hogy meggyógyítja bolondjait, hogy ezzel saját életét is rendbe hozza.…

A bolondok grófja – amit január 14-én 18 órától láthat a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ közönsége – finom humorral átszőtt, helyzetkomikumokban bővelkedő és komoly etikai iránymutatással is bíró komédia ritka vendég a magyar színpadokon. Igazi jókais mű, irodalmi és színházi csemege, békebeli hangulat, sziporkázó alakítások Ádám Tamás rendezésében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában