Mátészalka

2020.01.07. 18:48

A megtett útra emlékezik

Kállay Bori Fonyó Barbarával és Berkes Jánossal lép színpadra.

Forrás: KM

Több mint ötven esztendeje van a pályán Kállay Bori, aki a miskolci, szegedi és debreceni évei után Budapesten is sikert sikerre halmozott. Alapító tagja az Interoperett társulatának, elsősorban operettekben, opera- és dalesteken szerepel. A népszerű művész Dédelgetett álmaim című jubileumi estjén énekkel, tánccal, prózával emlékezik vissza a megtett útra. Arra, ami megvalósult, és arra, ami nem – az ő dédelgetett álmaira.

Az esten, amelyet a mátészalkai közönség január 23-án 19 órától láthat a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban, két neves énekessel áll színpadra.

Az év hangja

Az egyik vendége a lánya, Fonyó Barbara, aki a Színház- és Filmművészeti Főiskola másodéves hallgatója volt, amikor megkapta Eliza szerepét a My Fair Lady című musicalben a Nemzeti Színház produkciójában. Operai debütálása Verdi Rigolettójának Gildájaként volt a Szegedi Nemzeti Színházban.

Adél szerepét ifj. Johann Strauss A denevérjéből Miskolcon játszhatta nagy sikerrel, a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében Erkel Hunyadi László című operájában Gara Mária szerepét osztották rá. Ezután megnyerte az Év Hangja díjat, Luxembourgban harmadik helyen végzett a Geszty Sylvia Nemzetközi Énekversenyen 135 induló közül, de nagy sikerrel játszotta Az operaház fantomjának Christine-jét a Madách Színházban.

Opera, operett

Az est másik vendége Berkes János lesz. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után a Magyar Állami Operaház szerződtette, Lenszkij szerepében debütált Csajkovszkij Anyegin című operájában. 1981–84 között a bécsi Raimund Theater magán­énekese volt, a Nemzetközi Toti dal Monte Énekversenyen 1976-ban első díjat kapott, a Belga Televízió Opera- és Énekversenyén pedig a nemzetközi zsűri különdíját nyerte el.

Több televíziós műsorban, valamint operett-előadásban szerepelt, számos hangfelvételen működött közre – elsősorban népszerű operettslágereket énekelt.

Kacsóh Pongrác János vitézében és Erkel Hunyadi László című operájában is játszik az Interoperett koncertjein kívül.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában