Térey-ösztöndíj

2020.01.29. 12:20

Az ösztöndíj ajtót nyit, és megbecsülést is ad

Kürti László költő is egyike annak a negyvenöt írónak, aki Térey-ösztöndíjat kapott.

Kürti László

Fotó: Juhász Katalin

Egy tizenkilenc tagú szakmai zsűri többfordulós, titkos szavazáson harminc magyar írót választott ki a legfeljebb ötéves alkotói ösztöndíjra, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum biztosít a Digitális Irodalmi Akadémia Alkotói Életpálya Programja keretében. A kiválasztottak köre a tartaléklistáról bővült negyvenöt tagúra – olvasható A Vörös Postakocsi honlapján.

Kürti László
Fotó: Juhász Katalin

Pályatársak közt

A díjat 35 és 65 év közötti, magyar nyelven alkotó szerzők kapják azért, hogy nyugodtabb alkotói körülményeket biztosítson számukra a múzeum. Az ösztöndíj célja az is, hogy népszerűsítse a kortárs magyar irodalmat, segítse a kiemelkedő alkotások eljuttatását szélesebb közönséghez, a tagság megbecsülést és rangot adjon a kortárs írók számára, valamint hogy a Digitális Irodalmi Akadémia adatbázis Térey-ösztöndíjas szerzők műveivel bővüljön.

A szakmai zsűri döntése alapján a mátészalkai költő, Kürti László is bekerült az ösztöndíjasak közé. A listában több olyan pályatársa neve is szerepel, akiket a Költők egymás közt irodalmi sorozatban vendégül látott, így Kemény István, Háy János, Lackfi János, László Noémi, Zalán Tibor és Zsille Gábor is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában