bodies 2.0

2020.02.05. 08:14

Az emberi test csodája

Visszatér a rendhagyó tárlat, amely bemutatja testünk felépítését.

A Bodies 2.0 – A bennünk rejlő univerzum című kiállítás február 26. és május 31. között várja az érdeklődőket a Bálna Budapestben. A Bodies tárlata ezelőtt 2008-ban és 2018-ban járt hazánkban, a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is egykor élő emberek testét, szerveit mutatják be a látogatóknak.

A kiállítás célja, hogy az érdeklődők megérthessék saját testük működését, és így egészséges életmódra sarkallja őket. A megújult tudományos tárlaton eddig még nem látott testeket mutatnak be, a mintegy kétszáz preparált szervet és egész testet plasztinációs eljárással kezelték.

Ez a tartósítási módszer kivonja a vizet és a lipideket, a helyükre folyékony műanyag kerül, mely megszilárdulása után képes tartósan megőrizni azok eredeti formáját.

Idegenvezető app

A látogatókat egy okostelefonra ingyenes letölthető, többnyelvű idegenvezető applikáció kalauzolja el az emberi test csodálatos világába, illetve orvostanhallgatók is segítenek eligazodni a tárlaton.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában