Mozi

2020.02.21. 12:03

Közös sorspontok

Már megtekinthető a mozikban A feltaláló című film, amelyben Gáspár Tibor dr. Béres Józsefet alakítja.

Gáspár Tibor dr. Béres József szerepében

– A tévés premier idején is sokat beszéltem a történetről, így már az első idei interjúknál is aggodalommal töltött el, hogy mi újat, érdekeset tudok mondani – idézte a kultura.hu interjúját a színésszel a szinhaz.org. – Ugyanakkor ahogy magam is mindig újragondolom a történetet, letisztul belőle az, ami számomra fontos. Sokszor felmerült, mit éreztem, mikor felkértek dr. Béres József eljátszására. Örültem. De aztán elkezdtem beleásni magam az életébe, és lehetséges közös pontokat keresni az ő sorsa és az én életem között.

Meghatározó alakítás

– A narráció és a színészi szöveg is sok elmélkedést, gondolatot fogalmaz meg. Azt éreztem közben, hogy te jó ég, amint ezt „eljátszom”, hiteltelenné válik. Muszáj volt személyessé tennem a karaktert, mert úgy letisztul, és a finom gesztusokból összeáll egy ember, egy ív, amit a néző is bejár – árulta el a portálnak Gáspár Tibor.

A szinhaz.org arról is írt: Gáspár Tibor negyvenöt éves korában szerepelt először filmben, és az utóbbi években viszont sorra találják meg a jobbnál jobb szerepek, valamint a színész úgy véli: ha ötévente adódik egy-két igazán meghatározó alakítás, az már ajándék.

A feltaláló című, kétórás életrajzi drámát Gyöngyössy Bence rendezte. Gáspár Tibor mellett a főbb szerepekben többek között láthatjuk még Huszárik Katát, Für Anikót, Seress Zoltánt és Székely B. Miklóst is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában