Országos versenyre készülnek

2020.02.18. 12:15

Kubai tájkép szakadó esőben – gitárral

Kamarazenei versenyre készülnek a nyíregyházi növendékek.

Ádám István, Girincsi Márton, Loment Katinka Dorottya, Beri Áron

Fotó: Dodó Ferenc

Gitárzenével kezdődött a napokban Z. Erdei Anna grafikusművész kiállításának megnyitója a nyíregyházi Artikon Galériában. Az érdeklődők a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatának gitár tanszakos növendékeit hallhatták.

Két művel készülnek

A fiatalok örömmel tettek eleget a felkérésnek, ugyanis egy országos versenyre készülnek, s a megmérettetés előtt minden nyilvános szereplés jól jön, hogy minél jobban összeszokjanak, minél nagyobb rutint szerezzenek.

A IX. Országos Kamarazene Versenyt február 21. és 23. között rendezi Szegeden az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Szakközépiskolájáért Alapítvány.

A Fricsay Ferenc hangversenyteremben megrendezendő versenyre a nyíregyházi növendékek mellett érkeznek versenyzők többek között Budapestről, Kecskemétről, Miskolcról, Pécsről, Székesfehérvárról, Szombathelyről és Vácról is.

A négy nyíregyházi diák – Ádám István, Girincsi Márton, Loment Katinka Dorottya, Beri Áron – két művel készül az országos versenyre. Február 22-én, szombaton a 9 órakor kezdődő versenykoncerten adják elő Csajkovszkij: Virágkeringő és Leo Brouwer: Kubai tájkép esővel című szerzeményét.

A fiatalok valamennyien Czakó Erika gitárművész tanítványai.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában