Jótékonysági rajzverseny

2020.02.19. 10:01

Rajzokkal segítenek

„Dolgozik a kutya” témában várják az óvodások és az iskolások műveit.

A korábbi kupákon is sok gazdi mutatta meg kedvencét

Forrás: illusztráció / MW

Fotó: Sipeki Peter

– Úgy gondoltuk, hogy a harmadik Nyírség Engedelmes Kupa részeként egy jótékonysági rajzversenyt hirdetünk a gyerekeknek – mondta el lapunknak Hován Tímea, a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület elnöke. – A nevezési díj egy zsák kutyatáp, amit felajánlunk a PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesületnek, amely többek között balesetet szenvedett és gyepmesteri telepekre került kutyákat ment.

Különdíjak is lesznek

Az adománytápokat és a rajzokat március 15-ig várják, melyek leadhatóak az egyesületnél (Nyíregyháza, Főzde utca 1.) vagy a Butykai Közösségi Házban (Nyíregyháza-Butyka, Benkő István utca 1.), de postai úton is fogadják a nevezéseket.

Hován Tímea hozzátette: március 15–25. között a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület közösségi oldalára is felkerülnek a rajzok, és az internetes szavazatok alapján kiosztanak egy különdíjat. A műveket a Nyírség Engedelmes Kupán is megtekinthetik majd a látogatók, akiknek a voksai szintén egy különdíjat érnek majd. Végül egy háromtagú zsűri – Hován Tímea elnök, illetve Gortva Imre és Budai Tamás versenybírák – is kiválasztja kategóriánként a három-három legjobban sikerült rajzot. Az eredményhirdetésre a kupa szünetében, dél körül számíthatnak a kis alkotók, a felajánlott tápokat pedig még a verseny napján átadják a PCAS munkatársainak.

A Nyírségi Engedelmes Kupán kezdők és profik is megmérettethetik magukat munkakutyáikkal, a versenyre március 21-ig várják a jelentkezőket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában