GranCanada

2020.02.18. 12:09

Sokféle energia, sokféle zenei stílus

Nyíregyházi tagjai is vannak a GranCanada zenekarnak, ami pénteken a Club Hollywoodban lép fel.

Koncerten: Bodó Bence, Varga Zsófia, Gáll Barnabás, Erdélyi Dániel, Geri Szabolcs, Tóth Tamás, Csikós Áron

Forrás: KM-archív

A zenei sokszínűséget tűzte képzeletbeli zászlajára az a Budapesten működő zenekar, amelynek nyíregyházi tagjai is vannak. Az együttes tagságának magas száma, a zenei stílusok sokfélesége, az Amerikából kiindult műfajok keveredése adta azt az ötletet az együttes vezetőjének, az egyébként trombitán muzsikáló, nyíregyházi származású Gáll Barnabásnak, hogy a 2018 végén megalakult formációnak a GranCanada nevet válassza.

– A zenekarunk jelenleg hét fővel működik. A hangszeresek mellett a három frontember – Varga Zsófia ének, Geri Szabolcs rapper, Erdélyi Dániel rapper – is jelentősen hozzájárul a sokszínűségünkhöz. A zenészek: Csikós Áron (dob), s van még két további nyíregyházi tagunk is Bodó Bence (basszusgitár) és Tóth Tamás (gitár) személyében – mutatta be az együttest Barna, aki felvázolta a zenei irányvonalat is.

Andalgás és őrület

– A zenekar tagjainak filozófiája, hogy a sokféle energiában hiszünk, s erre a sokszínűségre törekszünk a zenénkben is, komplex élményeket szeretnénk nyújtani a rajongóknak. A zenekar az amerikai rhythm and blues, soul, hiphop egyvelegét próbálja Magyarországon népszerűsíteni, illetve azt magyar nyelven is meghonosítani. Kezdetben angol szövegekben gondolkodtunk, de az utóbbi hónapokban már magyar nyelven is írtunk számokat. A koncertjeinkre jellemző a sokféle hangulat is, hiszen a chillhop andalgásától a rap odamondásán keresztül akár a teljes megőrülésig is eljuthat a koncertünk közönsége.

Kíváncsiak voltunk arra, vajon mennyire nehéz vagy könnyű összefogni ezt a sok zenészt.

– Kezdetben nem volt könnyű, de napjainkra már szerencsére összecsiszolódtunk. Ismerjük egymást, tudjuk, kihez hogyan kell közelíteni. S ami a legfontosabb, hogy bár tanulunk vagy dolgozunk, mégis valamennyiünk életében elsődleges helyen szerepel a zenekar, s valamennyien alázattal végezzük ezt a munkát, hiszen szeretünk közösen zenélni.

– A zenei alapötleteket általában a gitárosunk, Tomi hozza, s gyakran a pillanatnyi érzések és hangulatok döntik el, hogy milyen irányban teljesedik ki. A szövegekről a három frontember, Zsófi, Szabolcs és Dániel gondoskodik.

A GranCanada zenekar tagjai nem unatkoznak, hiszen az elmúlt szombaton Gödöllőn szerepeltek a fiatalok, február 21-én Nyíregyházán lépnek fel, másnap már Debrecen vár reájuk, a hónap utolsó napján pedig Sopronban adnak koncertet.

– Február 21-én 20 órától a Club Hollywoodban a Lóci Játszik zenekar előtt adunk koncertet. Az érdeklődők hallhatják a tavaly márciusban megjelent kislemezünk négy dalát, valamint játszunk új szerzeményeket is.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában