Vers- és prózamondó verseny

2020.03.28. 21:03

Online versenyt hirdettek

Maximum háromperces videókat várnak, a legjobbakat díjazzák.

Online vers- és prózamondó versenyt hirdetett a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola. A felhívásra három kategóriában, általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok jelentkezését várják. A versenyzőknek egy szabadon választott, maximum három­perces magyar irodalmi művet, verset vagy prózai szöveget – lehet részlet is – kell elmondaniuk.

Jutalom a legjobbaknak

A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezők készítsenek egy videót, amelyben előadják a választott alkotást, majd az elkészült anyagot (nem a linket) juttassák el a [email protected] címre a következők adatokkal együtt: név, születési dátum, lakhely; iskola, osztály; a választott vers vagy próza címe és szerzője; a nevező e-mail-címe, telefonszáma.

A videók felkerülnek az iskola YouTube-csatornájára, a nevezőknek pedig nincs más teendőjük, mint figyelni a VLAMI honlapját és Facebook-oldalát. Nagy érdeklődés esetén előválogatót tartanak, és a YouTube-csatornára csak a legjobb harminc videó kerül fel. A jelentkezési határidő április 11-e, az eredményhirdetés pedig 18-án lesz.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, a legtehetségesebb versenyzők jutalomban részesülnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában