Videóval

2020.04.22. 19:11

Dal gyerekeknek a kritikus helyzetben

A Vidám Manók együttes a legkisebbekre gondolt, amikor elkészítette az Édes otthon című szerzeményt.

A Vidám Manók együttest már jól ismerhetik a nyíregyházi és a megyében élő óvodások és kisiskolások, hiszen a formáció évek óta rendszeres vendége a gyermeknapoknak és a kicsiket célzó rendezvényeknek interaktív és örömteli dalaikkal.

Lendvainé Maródi Tímea, a zenekar énekesnője és zeneszerzője két gyermek édesanyjaként első kézből tapasztalta, hogy milyen nagy szüksége van a család legkisebb tagjainak a vidámságra ebben a nehéz időszakban.

Családi projekt

– Nagyon sokan írtak mostanában karanténdalokat, és mi is fontosnak tartottuk, hogy ne csak felnőttekhez, hanem a gyerekekhez is szóljunk ebben a kritikus helyzetben, és megnyugtassuk őket, hiszen ők csak azt látják, hogy izgulunk és aggódunk – mondta el lapunknak Tímea.

– Hétvári Andrea író- és költőnő segítségét kértem a dalszöveghez, akinek már korábban is feldolgoztuk a költeményeit. Egy megbeszélés után megkaptuk tőle a verset, majd itthoni körülmények között megzenésítettem egy szál zongorával. Az éneklésben a gyermekeim segítettek.

A Vidám Manók énekesnője hozzátette: az Édes otthon című dal igazi családi projekt volt, hiszen amellett, hogy gyermekei énekelnek benne, a videóklip felvételeit a férje készítette. A szerzeményt a közösségi oldalaikon mutatták be, a közönségtől pedig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában