családfa

2020.04.17. 07:36

Érdekességek József Attila családjáról

Tovább folytatják a nyíregyházi családfakutatók az online előadásokat a már „szokásosnak’’ mondható időpontban, szombaton.

Április 18-án 18 órától Mlecsenkov László a Profi Családfa képviseletében tart előadást két témakörben.

Az elsőből megismerhetjük, hogy a járvány milyen hatással van a családfakutatásra, s hogy jelenleg mely forrástípusok érhetőek el. A kutató kitér arra is, milyen volt a családfakutatás helyzete két éve és milyen lehetőségek álltak volna a kutatók rendelkezésére, ha akkor kellett volna karanténban lennünk.

A második témakör középpontjában József Attila áll: Mlecsenkov László azokról a családtörténeti érdekességekről mesél, amelyeket a költővel és családjával kapcsolatban gyűjtött össze.

Ennek apropója, hogy ez a költő 115. születésnapi megemlékezésére készült el, mely egy halászteleki irodalmi esten hangzott volna el – mivel az eseményt szeptemberre halasztották, elsőként a Családfakutatás – Szabolcs vármegye Facebook-oldalán hallhatják az érdeklődők. Mindenkit várnak a gépek elé.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában