"Minden este ­Zenthe!"

2020.04.24. 08:42

Száz éve született a Tenkes kapitánya

Zenthe Ferenc 1931 és 1939 között a nyíregyházi Királyi Katolikus Gimnázium diákja volt.

Száz éve született – örökké él

A közmédia több csatornája filmekkel, műsorokkal emlékezik meg a száz éve, 1920. április 24-én született Zenthe Ferencről. Az m3.hu Minden este ­Zenthe! szlogennel indít programsorozatot. A Játék a kastélyban restaurált változatában a Szentivánéji álom, az Ezüstlakodalom és A nap, amelyen a pápát elrabolták című előadásokban Zenthe sokoldalú színpadi munkásságát idézi föl a csatorna – olvasható a papageno.hu-n.

Az évtizedek alatt ikonikussá vált televíziós műsorokból, sorozatokból is válogatást kaphatnak a nézők, többek között a Családi kör, a Zsaruvér és csigavér, a Színház az egész és A Tenkes kapitánya is látható az m3.hu kiemelt kínálatában. A színművész pályájával a Mestersége színész című portréműsor segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az M5 csatorna ma, ­Zenthe Ferenc születésének napján tűzi műsorra 20.30-tól a 2×2 néha 5 című vígjátékot. Szombaton az Örökös Tagság – Zenthe Ferenc című portréfilm, majd A csodadoktor című tévéfilm látható. A Duna TV szintén ma este fél kilenctől vetíti a Szerelem csütörtök című filmet, amelyben ­Zenthe Ferenc és Takács Mária egy fiatal házaspárt alakít.

Munkássága előtt tisztelegnek

A Kossuth rádió szintén több műsorában megemlékezik a művészről. Napközben című, mai adásukban ifjabb Zenthe Ferenccel, a színészlegenda fiával hallható majd interjú, a Kalendárium is tiszteleg a munkássága előtt, az Esti mese pedig a legendás színész hangján fog szólni. Vasárnap a Gondolat-jel című műsorban a róla elnevezett salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház mutatkozik be.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában