Vidám Manók

2020.05.30. 14:56

Virtuális gyermekkoncert

A legkisebbeket várja a nyíregyházi zenekar interaktív, online fellépésére.

A Vidám Manók tavaly a VIDOR-on is fellépett

Forrás: Facebook

A Vidám Manók együttest már jól ismerik a megyeszékhelyen és a környéken élő legfiatalabb zenerajongók, hiszen interaktív dalaikkal rendszeres vendégei a különböző gyerekrendezvényeknek. A formáció már többször is színpadra állt a nyíregyházi városi gyermeknapon is, így idén, nehezített körülmények között sem szerették volna kihagyni a fellépést – ezért az internetet hívták segítségül.

– A koncertet előre felvettük, hiszen egy élő adásnál bármi közbejöhet. Az együttesből hárman zenélünk a videón, melyet gyermeknapon, vasárnap 10 órától teszünk közzé YouTube-csatornánkon, így a gyerekek otthonról is meg tudják nézni – mondta el lapunknak Lendvainé Maródi Tímea, a Vidám Manók énekesnője. Az együttes egy 20–25 perces interaktív koncertvideóval készül.

A virtuális fellépésen a már ismert dalok mellett újdonságok is felcsendülnek majd, hiszen a Vidám Manók a közelmúltban jelentette meg második, Buborék című lemezét.

– Eljátszunk két új dalt is: még egyiknek sincs videóklipje, úgyhogy ezen az internetes koncerten lesz a premierjük – tette hozzá Lendvainé Maródi Tímea. – Az egyik debütáló számhoz már készül a kisfilm, úgyhogy a „Manó-bugi” klipjét a közeljövőben már láthatják a gyerekek is.

Elérhető az új album

A Buborék című lemez minden dala a Vidám Manók együttes tagjainak saját szerzeménye, illetve néhány dalszövegében Hétvári Andrea és Andrássy Réka költeményeit is felismerheti a hallgatóság. A tíz felvételt tartalmazó albumon az elmúlt egy év termését adja át a zenekar a közönségnek: kilenc dal és egy mese kapott helyet a korongon. Az új dalok egy részét már megismerhették a gyerekek az együttes YouTube-csatornájáról, de még mindig vannak olyan szerzemények, melyeket még sehol nem hallhattak.

– A második albumon már van három olyan rövid dalunk is, amit nagyon szeretnek a kicsik, és ezekkel már a bölcsis korosztályt is elérjük. A hangszerelésük is olyan, hogy a legkisebbek tetszését is elnyerje: egyetlen hangszerre épülnek, például az egyiket egy szál zongorán kísérve éneklem. Így zeneileg könnyebben emészthető akár az 1-2 éves gyerekeknek is. Ezekből kettőt, a Kézmosó dalt és A kisegér ajándékát egy-egy aranyos, animációs videóval már elérhetik a gyerekek a csatornánkon, és a visszajelzések alapján nagyon szeretik.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában