színház

2020.07.27. 08:34

Kulturális koktél a szabadtéri színpadon

A hazai színpadon legtöbbet játszott zenés komédiájával érkezik a Veres 1 Színház.

Forrás: Veres 1 Színház

Egy mára már klasszikussá vált zenés vígjátékkal, az Anconai szerelmesekkel érkezik a megyeszékhelyre a Veres 1 Színház július 31-én, pénteken. Az előadásnak a Rózsakert Szabadtéri Színpad ad otthont, ahol 20.30-tól az olasz vásári komédiák hagyományai keverednek a magyar humorral – a hetvenes évek legnépszerűbb olasz slágereivel fűszerezve.

Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon öntött nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez. A bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak.

Újabb és újabb szereplők

A történetet a szerző, Vajda Katalin egy Adria-parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk, Don Tomao.

Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét, a panziótulajdonost, Luciát, a dadogós lányt és Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, egyben születendő gyermeke atyját.

Bonyodalomnak már ennyi is éppen elég lenne, de menetrend szerint toppannak be az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget, valamint egy szerzetesnek öltöző fiatal lány.

És ha maguktól nem gabalyodnának össze eléggé a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

A Rózsakertben olyan ismert művészek lépnek színpadra, mint Buch Tibor, Fésűs Nelli, Dózsa Mátyás, Steinkohl Erika és Pál Tamás.

Jegyeket a moriczszinhaz.jegy.hu oldalon válthatnak a színházrajongók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában