Mátészalka

2020.09.13. 11:30

A sorozat, ami reményt adott a kultúrabarátoknak

Öt hónap alatt 71 írás jelent meg a Neked ajánlom... sorozatban.

Forrás: Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

– Még soha nem voltam olyan hálás a világhálónak, mint az elmúlt hónapokban, hiszen az internet adta lehetőségeknek köszönhetően maradhattunk kapcsolatban a közönségünkkel. Amikor március 11-e után fenekestül felfordult az életünk, nem tudhattuk előre, vajon miként találkozhatunk újra, mikor lesznek ismét rendezvényeink.

Sokat gondolkodtam azon, hogyan tarthatnánk egyben ezt a csodás közösséget, melyet összeköt a pezsgő kulturális élet, és hogyan szerezhetnénk a településen élőknek örömet a „Maradj otthon!” időszak alatt is.

– Mert nekünk ez akkor is feladatunk, ha a kulturális központ ajtaja nem lehet nyitva.

– Elkezdtem keresgélni és megosztani minél több olyan kulturális tartalmat, mely – véleményem szerint – értéket hordoz, bízva abban, hogy mások is szívesen olvassák majd. S akkor jött az ötlet: „a fény városa” tele van olyan kultúraszeretőkkel, akik szintén javasolhatnának olvasni-, nézni-, hallgatnivalót. És milyen izgalmas lehet várni, hogy egy-egy kedves ismerős vajon milyen művet tart fontosnak, mi áll az ő szívéhez közel. Valahogyan így született meg a Neked ajánlom… – osztotta meg Zsoldos Judit, az intézmény igazgatóhelyettese.

Kellemes percek

A sorozat rendkívül népszerű lett – bár amikor megjelent a felhívás, az ötletgazda ezt még nem sejthette.

– Úgy gondoltam, ha összegyűlik annyi ajánlónk, hogy áprilisban kitartson a széria, már nagyon boldog leszek. Ezt a vágyat azonban sokszorosan felülmúltuk: április 9-én Balogh Ferencné nagypéntekre készítő írásával indult, s augusztus 22-én Tóth Istvánné Szabó Magda művészetét középpontba állító gondolataival zárult a sorozat. Ezen csaknem öt hónap alatt hatvanegy barátunk hetvenegy írása jelent meg – árulta el a kulturális központ munkatársa, s hozzátette: nem lehet elég hálás azért, hogy ilyen sokan álltak a kezdeményezés mellé, s ajándékozták meg az olvasókat kellemes percekkel.

– A sorozat most egy kicsit „megpihen”, de továbbra is várjuk a kultúrabarátok ajánlóit, amiket természetesen közkinccsé teszünk közösségi oldalunkon – árulta el Zsoldos Judit igazgatóhelyettes.

A mátészalkai kulturális központ kapuja nyitva áll a látogatók előtt, azonban hétfőtől új intézkedéseket vezettek be, melyek segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Az intézmény dolgozói fokozottan figyelnek a fertőtlenítésre. Azt kérik, hogy csak egészséges, tünetmentes vendégek látogassák az intézményt, a rendezvényeket, foglalkozásokat, illetve a tanfolyamokat. Az irodák, közösségi terek, rendezvények kizárólag maszkban látogathatók, emellett belépéskor mindenkinek használnia kell a kihelyezett kézfertőtlenítőt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában