Tokaj

2020.09.06. 15:17

Utcazene-fesztivál Tokajban

Jövő hét végén megtöltik az aszú fellegvárát muzsikával.

Speciális hangszerek, különleges zenék, stílusos előadók, kézművesvásár, borkóstoló, gasztronómiai remekek, utcaművész-találkozó – ezt kínálja az idei, szám szerint harmadik Tokaji Utcazene Fesztivál szeptember 12–13-án. A kétnapos rendezvény tizenhat helyszínén több mint 250 zenész – előadó, duó és zenekar – váltja egymást folyamatosan, a fix játékterek mellett pedig vasárnap zenekocsi járja a várost.

Ismerős fellépők

A vendéglátóhelyek, boltok, közterületi alkotások előtt muzsikálók óránkénti váltásban, háromszor egy-egy órát zenélnek mindkét napon, a közönség és a szakmai zsűri pedig értékeli a produkciójukat. A műfaji skála ebben az évben is széles, így a Tokajba látogató és a helyi közönség is könnyedén megtalálja az ízlésének megfelelő előadókat, formációkat. Az utcazeneverseny fellépői között ismerős nevekre bukkanhatunk, ilyen a nyíregyházi Long Dusty Road, a Texas Tourist vagy a szintén helyi Kovács Miklós bandája.

Az ingyenes fesztivált három évvel ezelőtt a Tokaj Kincse Egyesület hagyományteremtő céllal hívta életre, a zenészek és a közönség visszajelzései pedig igazolták, hogy igény van a programra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában