Hét kis véletlen

2020.10.29. 10:50

Nemsokára vetítik

A Hét kis véletlen című filmet november 26-ától láthatja a közönség.

Forrás: FILMPARTNERS

A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékei­hez – olvasható a Nemzeti Filmintézet honlapján. A Hét kis véletlen Gothár Péter, a Megáll az idő rendezőjének új munkája – az alkotó tizenöt év után rendezett ismét mozifilmet.

A film világpremierje a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, hamarosan pedig újra bemutatkozik a nemzetközi szakma előtt: meghívást kapott a november 6-án kezdődő, csak európai filmekből válogató Sevillai Film­fesztiválra.

A rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó alkotást az Új ­hullámok elnevezésű versenyprogramban vetítik majd.

A Hét kis véletlen főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér.

A történet középpontjában Gertrúd, a középkorú énektanárnő áll, aki fiával és elhidegült férjével él valahol a nagyváros közepén, és egy kórust vezet fanatikus rajongással.

Albán, a huszonéves fiatal lány Londonból érkezik haza Magyarországra, a két nő találkozása pedig mindkettejük életét felforgatja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában