Nyíregyháza

2020.11.20. 09:12

Vers & Slam Poetry

A nemrégiben megjelent költői évkönyvben a Versestek fellépőinek írásait gyűjtötték össze.

Forrás: Kokas Bálint archívuma

Fotó: Szamitogep

Friss, ropogós, illatos, és annyira kortárs, amennyire csak a szárnypróbálgató fiatalok papírra vetett gondolatai, érzései lehetnek. Kokas Bálint és Brassói Péter, a nyíregyházi Versestek főszervezői mertek nagyot álmodni, s mivel hittek magukban, az álmuk valóra is vált: nemrégiben jelent meg Vers & Slam Poetry címmel az a költői évkönyv, melyben a kulturális rendezvény fellépőinek írásait gyűjtötték össze.

Zene, irodalom, képzőművészet

A helyi slames körökben ismerősen cseng Bálint neve, hiszen több nyíregyházi versenyen ért már el szép helyezést, míg Péterrel, a The Moon zenekar énekes-szövegírójával elsősorban a környékbeli pubokban és a ­VIDOR Fesztivál kisszín­padain találkozhattunk.

Mindketten sokáig keresték az önkifejezés számukra leginkább testhezálló módját és eszközét, végül arra jutottak, hogy maguk alakítanak ki egy olyan kulturális közeget, ahol fuzionálhat a zene, a képzőművészet, a vers és a slam poetry. Kulturális kört alakítottak előbb Borest, majd Versest néven, s néhány találkozó után bebizonyosodott, hogy a fiataloknak igenis van igényük az olyan rendezvényekre, ahol alkotóként bemutatkozhatnak, és kortársaiktól visszajelzést kapnak.

Összehozta őket az önkifejezés lehetősége, a szabadság szeretete, a rétegnélküliség – a lélek konyhaművészete.

A Vers & Slam Poetry című kötet mindebbe enged bepillantást. A kiadványban megjelent írásokat egyedi hangulatú festmények illusztrálják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában