díj

2020.12.05. 09:10

Aase-díjat kapott Horváth Margit, a Móricz Zsigmond Színház művésze

Gobbi Hilda 1987-ben a végrendeletében hozta létre az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak, azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium.

Forrás: MZSSZ

Maga Gobbi Hilda ezt írta a díjról: „Sajátossága a színészi munkának, hogy a főszereplő több felvonáson keresztül vonja magára a figyelmet. Az epizodistáknak csak néhány perce, pillanata van; tömörít, mint az író, amikor epigrammát alkot”. A díjakat hagyományosan a Bajor Gizi Színészmúzeumban adják át, ám a pandémiás helyzet miatt az idén az esemény elmaradt, a díjazottak később vehetik át az elismerést. Óriási siker, hogy a kuratóriumi tagok – Egri Márta, Ráckevei Anna, Udvaros Dorottya, Gáspár Tibor és Márton András – döntése alapján ebben az évben Szabó Éva, Kuna Károly és Spilák Lajos mellett Horváth Margit, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze is Aase-díjas lett. Az elmúlt évadokban többek között a Hello, Dolly!, a 9-től 5-ig vagy az Édes Charity című előadásokban láthattuk a népszerű művészt, akinek szívből gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában