Mátészalka

2021.01.21. 10:42

Egy a tizenkettőből

Kürti Lászlót is felkérték, csatlakozzon a KMI Szerzőbárhoz.

CsA

Fotó: Juhász Katalin

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága – melynek az a Szentmártoni János a vezetője, aki korábban kilenc évig volt a Magyar Írószövetség elnöke – határokon átívelő kulturális missziót indított. Célja a kortárs magyar szépirodalom és a Kárpát-medencében élő és alkotó szerzők népszerűsítése.

Az igazgatóság szakmai stábja kiválasztott összesen tizenkét írót és költőt, nyolc többkötetes, elismert szeniort és négy pályakezdő juniort, létrehozta a KMI Szerzőbárt, melynek tagjaival egy éven át azon dolgoznak, hogy tovább erősítsék vagy éppen megalapozzák azok irodalmi marketingjét. Bék Timur, Bene Zoltán, Iancu Laura, Lövétei Lázár László, Majoros Sándor, Marcsák Gergely, Nagy Lea, Regős Mátyás, Szálinger Balázs, Száraz Miklós György és Zsille Gábor mellett Kürti Lászlót is felkérték arra, hogy csatlakozzon „a tizenkettőhöz”.

Hangoskönyv készült

– Bár a pandémia egyelőre nem nekünk kedvez, terveink természetesen vannak. Annak ellenére, hogy személyesen nem vehetünk részt hazai és határon túli irodalmi rendezvényeken, író-olvasó találkozókon, könyvbemutatókon, előadásokon, felolvasó­esteken, folyamatosan dolgozunk – árulta el a mátészalkai költő. Kürti László hozzátette: zenészek, színészek és pályatársak közreműködésével készítettek velük egy portréfilmet, amit reményei szerint hamarosan a nagyközönség is láthat. Emellett a Szerzőbár tagjainak műveiből hangoskönyvek, válogatáskötetek, vers­megzenésítések készülnek. És ha már szóba került a hangoskönyv...

– Mindig szerettem volna hangzó anyagot összeállítani a prózáimból is. Ez a vágyam a Petőfi Irodalmi Múzeum égisze alatt nemrégiben teljesült: tizennégy, már publikált írásom egy fiatal, tehetséges színész, Jaskó Bálint hangján szólal meg. A kiadvány a PIM YouTube-csatornáján és a honlapomon is elérhető, meghallgatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában