Mátészalka

2021.04.24. 10:53

Átadták a Szentpétery Zsigmond-díjat

Csányi-Molnár Máté gyermekkorától aktív résztvevője a kulturális rendezvényeknek.

KM

A díjat Buzogány Béla színművész-igazgató adta át Csányi-Molnár Máténak | Fotó: Bartha Krisztián

Fotó: BARTHA KRISZTIAN

Szűk körben adták át az idén a Szentpétery Zsigmond-díjat Mátészalkán. A csütörtöki ünnepségen Csányi-Molnár Máté vehette át az elismerést.

Példát mutat másoknak

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy mátészalkai fiatalt jutalmazhattunk meg ezen elismeréssel. Máté gyermekkorától aktív résztvevője és közreműködője rendezvényeinknek. Ezzel példát mutat a fiatal nemzedéknek, felhívja a környezetében élők figyelmét a kultúra, a művészetek csodálatos világára, annak fontosságára, hasznosságára – tudatta lapunkkal a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház vezetése.

A díjat Buzogány Béla színművész-igazgató adta át Csányi-Molnár Máténak | Fotó: Bartha Krisztián

A kitüntetést 2015-ben alapították, s olyan személyeknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, csoportoknak adományozzák, akik jelentősen hozzájárulnak a kulturális központ tevékenységének sikerességéhez. A díjat minden évben az kaphatja meg, ­aki segíti a város kulturális szakembereinek munkáját, hozzájárulva ezáltal Mátészalka kultúrájának megőrzéséhez, fejlesztéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában