Nyíregyháza

2021.04.30. 16:05

Non Solus – Cirkusz, tánc, színház

Vági Bence előadásában egyesíti az újcirkuszt a tánccal és a színházzal.

KM

Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész a színpadon

Fotó: Recirquel Társulat

A Müpa Home ismét az otthonunkba hozza a varázslatot: május 2-án, vasárnap 20 órától a Recirquel Társulat Non Solus című elő­adását élőben közvetíti a Face­book-oldalán.

Az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő, a cirkuszművészetet a tánccal ­ötvöző, minimalista produkció két ember egymásra találásának története. Útjukon a létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.

Az előadás a testek kifejező­erejét mesterfokon használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett, egyáltalán hogyan élhető az élet.

Sokatmondó és szerény

Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes, műfaji határokon átívelő produkciója tánc és cirkusz különleges találkozása: a Vági Bence művészeti vezető és rendező által létrehozott új előadó-művészeti műfaj, a „cirque danse” alapműve. A táncos és akrobatikus elemek tökéletes össz­hangban és pontossággal kivitelezett kombinációi vezetik be a nézőt egy olyan ősi világba, ahol a vizuális síkon túl zenei kontrasztok erősítik a dramaturgiát.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában