Irodalom

2021.04.21. 14:32

Versek az online térben

Az előadásban többek között Nagy Zsoltot is láthatjuk.

KM

Az Anyám tyúkja című előadásban Nagy Zsolt is szerepel

Forrás: Örkény István Színház

Fotó: GE

Különleges irodalmi élménnyel gazdagodhatnak, akik megnézik a fővárosi Örkény István Színház soron következő elő­adását: a teátrum ugyanis az Anyám tyúkja első részét közvetíti felvételről április 21-én, szerdán 20 órától.

A szereposztásban megyei színművészt is találunk: a tuzséri Nagy Zsolt, a Drakulics elvtárs és A vizsga főszereplője is játszik a darabban. Mellette olyan művészek álltak színpadra, mint Csuja Imre, Für Anikó, Mácsai Pál, Pogány Judit és Szandtner Anna.

Halhatatlan versek

A műsorban közel száz magyar vers hangzik el, a színészek a hazai irodalom legnagyobb költőinek műveit felhasználva mesélnek a nézőknek. Többek között felcsendülnek Csokonai Vitéz Mihály, Kölcsey Ferenc, Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Babits Mihály és Kosztolányi Dezső költeményei – a teljes verslista elérhető a teátrum weboldalán. A kétrészes, közel két és fél órás előadást 2014-ben láthatta először a közönség.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában