VMKK

2021.05.21. 10:40

A zene és a lélek szoros kapcsolata

Malek Andrea új formációja gospeldalokkal érkezik a megyeszékhelyre.

KM

Malek Andrea és Jáger Bandi

Különleges koncertnek ad otthont a Váci Mihály Kulturális Központ június 25-én 19 órától: Malek Andrea új formációjával, a Soulistickel lép színpadra. A Gospel Tour nyíregyházi állomásán a neves énekesnő és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi közös dalait hallhatja a közönség.

Megmutatni a csodákat

Az együttes tagjai 2016-tól dolgoznak együtt, a ­dzsessz és az R&B stílust ötvözik a magyar népzenével. A Soulistic név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Eddig három hangzóanyaguk jelent meg: a kétszámos single, a Jazzy karácsony után a Madárka/Birdie tizenegy jól ismert népdalt tartalmaz egyedülálló feldolgozásban, míg az Álom című lemezen kilenc saját szerzemény hallható.

Malek Andrea szerzőtársa, Jáger Bandi korábban egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a gospel az a stílus, amivel eljuttathatják üzeneteiket a közönségnek, elmondhatják, hogy Isten kegyelméből és szeretetéből mindig van remény, öröm, kiút a bajból, hogy vannak csodák, amiket a zenéjükön keresztül igyekeznek megmutatni.

Az énekesnő hozzátette: bár évek óta együtt dolgoznak, közös projektjük a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzetben teljesedett ki.

A Gospel Tour egy 20 állomásos koncertsorozat, ami

a pandémia miatt az előző év végén megszakadt. A járvány­ügyi intézkedések enyhítésével azonban folytatódhat az országos turné.

A nyíregyházi estre személyesen a Váci Mihály Kulturális Központban vagy online a www.vacimuv.hu és a jegy.hu oldalon válthatnak jegyet az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában