mozi

2021.05.04. 09:42

Egy animációs filmmel és két drámával nyit a Krúdy mozi

Ennek is elérkezett az ideje: újra kitárhatják kapuikat a mozik.

KM

A könyvtárakhoz, színházakhoz, állatkertekhez hasonlóan a mozik is megnyithatják kapuikat a közönség előtt. A nyíregyházi Krúdy Gyula Art Mozi május 6-ától, csütörtöktől fogadja ismét a (művész)filmek szerelmeseit. Az intézmény honlapján olvasható közlemény szerint lesznek előírások, melyeket be kell tartaniuk azoknak, akik szeretnék újra óriásvásznon nézni a műsorra tűzött alkotásokat.

Védettségi igazolvánnyal

A vetítőteremben nem kötelező sem a maszk, sem a védőtávolság megtartása, a jegyvásárláshoz azonban védettségi igazolvány szükséges a 18 éven felülieknél. A fiatalabbak pedig csak diák- vagy személyigazolványuk felmutatásával és olyan felnőttel együtt mehetnek be, aki már megkapta a kis műanyag kártyát. Ezt minden esetben ellen­őrzik majd a mozi dolgozói.

A látogatókat a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használatára kérik, valamint arra, hogy ha a koronavírus tüneteit észlelik magukon, ne lépjenek be az épületbe. Ugyanezt kérik azoktól is, akik a mozizást megelőző két héten belül külföldön jártak, járványügyi megfigyelés alatt állnak vagy éppen Covid-fertőzéssel kezelik őket, valamelyik családtagjukat, munkatársukat.

Kínából és Európából

A Krúdy moziban május 6–12. között hétköznapokon két filmet vetítenek: a Lufi című kínai és a Történetek a végtelenségről című svéd–német–norvég–francia drámát. Az előbbit 12, míg az utóbbit 16 éven felülieknek ajánlják. Hétvégén a gyerekeket is várják, akik szombat és vasárnap délután a Bogyó és Babóca negyedik részét nézhetik meg – természetesen felnőtt kísérettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában