mozi

2021.06.03. 14:00

Krúdy Gyula Art Mozi – ideje felszabadultan nevetni

Már lehet jegyeket igényelni az Európai Filmhétre.

KM

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nehéz időszakon vagyunk túl, talán soha annyira nem hiányzott a nevetés az életünkből, mint most. Szükségünk van a kikapcsolódásra, arra, hogy ha csak néhány órára is, de kiszakadjunk a mindennapok mókuskerekéből, és megnézzünk mondjuk egy jó filmet.

– Erre kínál lehetőséget a Europe Direct Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Krúdy Gyula Art Mozi közös szervezésében az Európai Filmhét június 14–18. között. Az ötnapos rendezvényen a kontinens kiemelkedő filmjeit tekinthetik meg a mozi szerelmesei mindennap 17 órától – mondta el lapunknak Demeter Zsuzsa, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. kommunikációs menedzsere.

Vígjátékok túlsúlyban

Az európai film a járvány idején címmel dr. Drabancz M. Róbert előadása nyitja meg a filmhetet június 14-én, hétfőn 16.45-től, majd a Teljes titoktartás című francia–belga thrillert vetítik. Kedden egy francia vígjátékot, a 10 nap anyu nélkült tűzik műsorra, szerdán a Világpolgárok című humoros olasz alkotást, míg csütörtökön Nyílt titok címmel egy német romantikus drámát láthat a művészmozi közönsége.

A rendezvény zárónapja, június 18-a a hagyományokhoz híven a kicsiké: délután négytől a huszadik század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyermekkönyve alapján készült, a Medvevilág Szicíliában című olasz–francia animációs filmre ülhetnek be, természetesen felnőtt kísérettel.

– A kikapcsolódás csak akkor felhőtlen, ha vigyázunk egymásra, ezért az idén csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet jegyet igényelni a filmhétre – méghozzá okmányonként egyet – ismertette Demeter Zsuzsa, s hozzátette: arra kérik a mozizni vágyókat, hogy csak egészségesen látogassanak el az ingyenes vetítésekre. Az online regisztráció kedden kezdődött, a jegyeket június 7-étől lehet személyesen átvenni a Europe Direct Benczúr tér 7. szám alatti irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában