Nyíregyháza

2021.06.03. 06:00

Rocklegendák: koncert, zenetörténeti előadás

A rendhagyó énekórán ismert hazai zenészek mutatják be a magyar és a nemzetközi rockzene fejlődését.

KM

Forrás: nyiregyhaza.hu

Ott folytatódik a Házhoz megy a Zenede: Rock­legendák országjáró sorozata, ahol a koronavírus-járvány miatt tavaly megszakadt. A Kárpát-medence Turné 2021. június 7-ei állomása ismét a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ. Ismét, hiszen 2019 decemberében már egyszer színpadra álltak a megyeszékhelyen.

Elmondják, majd eljátsszák

A 13.30-kor kezdődő interaktív előadáson ismert hazai zenészek – Baricz Gergő (ének), Bordás József (dob), Megyaszay István (basszusgitár) és Nagy Zoltán (gitár) – mutatják be a könnyűzene kialakulását, fejlődésének állomásait az 1920-as évektől napjainkig, és annak hatását a mai kortárs klasszikus, illetve populáris zenében. Különböző népcsoportok zenéjének és a jazz poliritmikus világának ötvözetét, a vokális zene európai hatását és a fúvós hangszerek összefüggését, az ütőhangszerek színes palettáját és a zenében betöltött helyüket ismertetik. Az előadásban combo formációban szólalnak meg a bemutatott művek.

Zenetanulásra ösztönöznek

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum célja, hogy ablakot nyisson a felnövekvő generáció számára a zene sokszínűségére, és arra ösztönözze a 8–18 év közötti gyerekeket, fiatalokat, hogy tanuljanak meg valamilyen hangszeren játszani az élő zene és a playbackmentes muzsikálás reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában