Csengeri Alkotó Központ

2021.07.27. 15:33

Fesztiválon mutatkozik be az alkotóközpont

Csehov Sirályából adnak elő jeleneteket a fiatal művészek.

KM

Csehov Csengerben – közeledik a bemutató időpontja

Forrás: Youtube

Fotó: Csaki Alexandra

Bár már korábban is szórt el morzsákat közösségi oldalán az Eszenyi Enikő vezette Csengeri Alkotó Központ, a napokban részletek is kiderültek a CSAK! Fesztiválról, melyen többek között a Vígszínház korábbi igazgatójának rendezésében és művészeti irányításával Csehov-jelenetekkel lépnek közönség elé a határon túli színészhallgatók.

Inspirálja a közös munka

A programok között szerepel városi séta Csengerben, emlékhangverseny az izraelita temetőben, Fran Palermo-koncert a művelődési központ szabadtéri színpadán, de a fesztiválon találkozhat a közönség a CSAK! alkotóival is. A határvárosba látogat Csoóri Sándor-estjével Vecsei H. Miklós és Kiss Flóra, de fellép a művészeti seregszemlén Cserpes Laura is. A CSAK! fesztiválközpontjában (a Rákóczi utca 16. szám alatt) mutatkoznak be az alkotóközösség fiatal művészei, akik a Sirályból adnak elő jeleneteket.

Eszenyi Enikő ezzel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: „A csengeri tanítást nem most kezdtem el, több éve építem, és nem csak itthon, külföldön is tartottam workshopokat, melyek mindig Csehov Sirályára épülnek. Ez azért izgalmas, mert a romániai vagy a szlovákiai egyetemisták nem játszhatnak eleget magyar nyelven, és a két intézmény közötti távolság miatt nem igazán találkozhatnak. Ezért jó a CSAK!, amire az idén a Délvidékről is érkeznek hallgatók.” A szakmai vezető inspirálónak találja a közös munkát, mely nyitottságra készteti, hiszen a fiatalok mindegyike magával hozza a saját kultúráját.

A fesztivált augusztus 6–14-e között rendezik meg, a regisztrációhoz kötött programok egy része ingyenes, míg a fizetős előadásokat és koncerteket a csengeriek kedvezményesen látogathatják. A további részletekről a CSAK! Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában