Sényő

2021.08.25. 20:00

Végre újra együtt daloltak és táncoltak

Sényőn rendezték meg a megyei nyugdíjas­szervezetek kulturális seregszemléjét.

JG

Nagyon sokan látogattak el Sényőre a seregszemlére

Forrás: Jernei Gábor

A megyei nyugdíjas­szervezetek kulturális seregszemléjének idén Sényő adott otthont. A rangos eseményre Nyíregyházáról tizenkettő, a megyéből tizennégy, Hajdú-Bihar megyéből pedig egy nyugdíjas-egyesület nevezett.

Visszatérő rendezvény

– Örülünk annak, hogy ilyen sokáig tartó bezártság után ismét együtt lehetünk – mondta lapunknak Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke. – Sokan nagyon hosszú idő után itt látták egymást ismét. Ezt a napot arra szántuk, hogy fizikálisan és mentálisan is feltöltődjünk. Az külön jóleső érzés, hogy ebben a faluban mekkora szeretettel fogadnak minket, talán nem véletlen, hogy Sényő korábban már megkapta az idősbarát település címet. A szociális szolgáltató központ munkatársai a sényői diákmunkásokkal kiegészülve nagyon sokat dolgoztak azért, hogy az ide ellátogató mintegy négyszáz nyugdíjas társunk felszabadultan érezhesse magát.

– Nagy öröm számunkra, hogy újból vendéglátói lehetünk ennek a rendezvénynek, hiszen ez már a harmadik kulturális seregszemle a településünkön. Szinte kötelességünknek is érezzük, hogy otthont adjunk ennek az eseménynek, hiszen Sényőnek is van egy nagyon remekül működő nyugdíjas civil szervezete, és úgy gondoltuk, hogy ezzel egy kicsit hazai pályát is biztosítunk a számukra – fogalmazott Pehely Zoltán, Sényő polgármestere.

– A nyugdíjasok figyelmet és gondoskodást érdemelnek, hiszen ők a magyar társadalom egynegyedét alkotják – emelte ki köszöntőjében dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Egy ilyen rendezvény remek lehetőséget kínál arra, hogy az idősebb korosztály tagjai megmutathassák tehetségüket, felkészültségüket. Azt gondolom, a demencia, az elmagányosodás ellen azzal teszünk a legjobbat, ha találkozunk, beszélgetünk, barátkozunk egymással és saját kulturális értékeinket is bemutatjuk másoknak.

Díjakért versengtek

– Nagyon készültem, hogy eljöhessek erre az eseményre – mondta a seregszemle megnyitóján Seszták Miklós országgyűlési képviselő. – Ez a korosztály minden tiszteletet megérdemel, hiszen mindannyiuk mögött egy becsületesen átdolgozott életút áll. Azt is tegyük hozzá, hogy őszintén reméljük, még sok nyugodt és boldog év áll minden nyugdíjas előtt. Addig, amíg tudunk figyelni egymásra, amíg kíváncsiak vagyunk a másikra, amíg van célunk, amit el akarunk érni, korosak lehetünk, öregek azonban nem. Az én nagymamám egyszer azt mondta nekem, „tudod, kisunokám, egy ember akkor válik öreggé, amikor már nem tud örülni a hóesésnek”. Bár most még nyár van, de kívánom, hogy még nagyon sok hóesésnek tudjunk örülni mindannyian.

Román Demeterné elmondta, idén több kategóriában is díjazták a produkciókat, így érdemes volt készülni, gyakorolni.

A produkciók elhangzása és a közös ebéd után a seregszemle hivatalos része véget ért, a mulatság azonban nem, hiszen egy fergeteges tánckavalkád vette a kezdetét a résztvevők nagy örömére.

Eredmények

Tánc

1. Kemecsei Örök Ifjak Hagyományőrző Egyesülete

2. Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezete

3. Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület szenior tánccsoportja, Nyíregyháza

Csoportos ének

1. Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület

2. Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezete

3. Napkori Idősek Nappali Klubja

Színpadi jelenet

1. Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület, Levelek

2. Ibrányi Nyugdíjas Egyesület

3. Alvégesi Tánccsoport, Nyíregyháza

Szóló ének

1. Rozsnyai György, Római Katolikus Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza

2. Simon Józsefné, Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezete

3. Jakab Vicuska, Alvégesi Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza

Vers, próza

1. Tóth Árpáné, Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete, Nyírbátor

2. Kiss Andrásné, Őszi Rózsa Nyugdíjas Egyesület, Nagyhalász

3. Zsadányi Jánosné, Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete, Nyírbátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában