Kisvárda

2021.09.01. 08:11

Az ima erejéről mesél hírnökként Dolhai Attila

A hivatásáról is majdnem lemondott, most mégis jobban énekel, mint valaha.

KM

Dolhai Attila is egyike az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeinek, akikkel Kuzmányi István állandó diakónus beszélgetett a rendezvénysorozat YouTube-csatornáján. Az egyórás felvételen a kisvárdai születésű színész-énekes többek között arról is mesélt, hogy mit jelent számára a hírnöki feladat.

Meggyógyult

– Folyton azon töröm a fejem, hogy vajon az adott napon mit tudok majd mondani, vagy mi az, amivel meg tudom szólítani az embereket, akik eljönnek, kíváncsisággal és nyitottsággal érkeznek, hogy valamiféle megerősítést kapjanak – mondta el Dolhai Attila arról, hogyan élte meg, hogy a nyár folyamán az ország több pontjára is elvihette az esemény hírét. – A végén aztán valahogy mindig az imádság erejéhez keveredem: arról beszélek, én ezt hogyan tapasztaltam meg, és hogyan használom rendszeresen.

Az előadó nehéz hónapokon van túl: a nyár elején jobb hangszalagján polipot találtak az orvosai, melyet el kellett távolítani, az interjúban erről is beszélt.

– A műtétet megelőzte a pandémiás időszak, és volt bennem egy olyan gondolat, hogy talán abba kell hagynom, amit eddig csináltam, a színházat és az éneklést, és valami hétköznapi, kézzelfogható, emberközeli dologgal kell foglalkoznom. Az orvosok szerint a betegséget a megerőltetés okozza, pedig akkor semmi ilyesmi nem történt. A feleségem mondta nekem, hogy talán pszichésen vonzottam be a tüneteket. Már nem fog kiderülni, hogy pontosan mi történt, Isten útjai kifürkészhetetlenek – mondta Dolhai Attila, aki jelenleg is jár foniáterhez és hangterápiára. Most úgy érzi, mintha még jobban szólna a hangja, mint azelőtt, és ebben látja a megpróbáltatás célját, értelmét.

Borítókép: Dolhai Attila a pandémia alatt majdnem hivatást váltott | Fotó: KM-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában