FESTŐMŰVÉSZ

2021.12.29. 20:00

Az újabb és újabb siker jelenti a további erőt

A Berlinben élő művésznő szeretne egy kiállítást Szatmárban is.

Fecske László

A művésznő festményei társaságában

Forrás: Márton Enikő archívuma

Immár hetedik éve él Berlinben a fehérgyarmati születésű Márton Enikő. A festőművészként óriási karriert befutó alkotó munkáit ma már több országban is ismerik. Enikő a műtermi munka mellett művészetterápiás műhelyt is vezet két oktatási intézményben, így az ideje nagy részét teljesen lekötik ezek a tevékenységek. 


Mint érdeklődésünkre elmondta, a vírusjárvány kirobbanása óta nagyobb figyelmet szentel önmagára, a belső béke megteremtésére, így több teret ad a meditációnak. A regenerálódásra fordított idejét tánctanulással, olvasással és természetjárással tölti. Mindezek mellett természetesen állandóan alkot, mindig keresi az újabb kihívásokat, művészi ötleteket. 


Folyamatosan foglalkoztatják a természet jelenségei, főleg a tájak, a térérzetek, a változások dinamikái. A munkáiban külső és belső tájakat kapcsol össze. Vallomása szerint az alkotás teljesen feltölti. Egyedi stílusú munkáit több országban is kiállították már, s ezek a sikerek további munkákra serkentik a művésznőt. Enikő – aki a gyermekkorát Fülesden töltötte – ha teheti, hazautazik meglátogatni a szüleit, akik végtelenül büszkék a lányuk sikereire. A festményein különleges színvilágot létrehozó művésznő a jövőben egy szatmári kiállítást is tervez. 

 

- Fecske László  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában