DAL 2021

2022.01.03. 11:12

Új távlatokat nyitott a verseny az együttesnek

KM

Mivel a Kaukázus megnyerte A Dal 2021-et, illetve ezzel az „év dala” elismerést, lehetőséget kapott egy tíz dalból álló lemez elkészítésére. A december 6-án megjelent „Lux”-on kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta. 
 

Érzelmes hanganyag 


A Dal 2021 számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a „Lux” előkészületei is. A több hónapos alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami ugyan eltér a megszokott stílusuktól, de rendkívül izgalmas. Az új irányvonal tekinthető egyfajta ígéretnek: szeretnék finomítani a zenéjüket, „poposítani” a hangzását. A „Lux” további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői szavalnak: a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi rádiótól pedig Nagy Natasa. 

A lemez debütálása apropóján a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János mesélt arról, milyen egyedülálló lehetőségnek tartja a közmédia dalválasztó műsorát. 
„Egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent ez a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a nevezett slágervárományos felvételeket, ezzel igencsak tanulságos és azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem – országhatárokon belül és kívül – így jelentős publicitást nyerhet a munkásságuk” – fejtette ki A Dal 2021 legjobb dalszövegírója a napokban a közmédia műsorában. 

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye folytatódik. Ismét a magyar zenéké lesz a főszerep és a győztes produkció előadójának ugyanúgy új távlatokat nyithat A Dal, ahogy a Kaukázusnak. 

Címkék#kaukázus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában