Nyíregyháza

2022.05.11. 16:33

Lions-tehetségnap a Vikárban

Tehetségnapot rendezett az Első Nyíregyházi Lions Club – nyolcadik alkalommal.

Fotó: Pusztai Sándor

Már önmagában az is siker, hogy megrendezték a Mindannyian mások vagyunk mottót viselő Tehetségnapot a Vikár Sándor Zeneiskolában, az Első Nyíregyházi Lions Club szervezésében. Ugyanis a legutóbbi után néhány nappal életbe léptek a pandémiás korlátozások, melyek feloldásával most régi fényében pompázott a rendezvény. Belus Erika volt az ötletgazda, és azt a célt tűzték ki, hogy teret adjanak a Nyíregyházán és a vonzáskörzetében tanuló tehetséges fiataloknak, akik vagy normál oktatásban pallérozódó diákok vagy sajátos nevelési igényű oktatásban cseperedők. Szerdán újfent bebizonyosodott, hogy bár mindannyian mások vagyunk, a zene, a tánc, a kultúra képes közelebb hozni egymáshoz az embereket.

 

A több mint 100 éves Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete, több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat tagnak, így Nyíregyházán is. Ezúttal is Demarcsek Zsuzsa volt a főszervező, Grexáné Nagy Enikő moderálta a színes rendezvényt: – Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Felemelő és megtisztelő érzés látni, hogy a gyerekek mennyire boldogok és aktívak – mondta Grexáné Nagy Enikő, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.


A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI ad otthont a Zene-Bona Tehetségpontnak, ahol Molnár Renáta értő kezekkel koordinálja a munkát.


– Hatalmas kihívás a tanulásban akadályozott tanulókkal foglalkozni. A Zene Bona kórusunknak vegyes a korosztálya, olyan dalt kell választani, ami könnyen tanulható, mindenkinek tetszik. A sikerélmény a lényeg. Nehezen terhelhetők, fáradékonyabbak, ám roppant hálásak – ez ma is bebizonyosodott – mondta Renáta.


Bernáthné Kálmán Erzsébet a fiát, Bencét nézte meg néptánc közben: – Tetszik a sokszínű rendezvény, minden résztvevő tehetséges valamiben a maga módján.
A kezdetektől a Vikár Sándor Zeneiskola a Tehetségnap házigazdája.

Címkék#Lions Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában