Jánd

2022.07.10. 13:56

Könyvbemutatót tartottak a Tiszán

Két alkotást is bemutattak a Csele kirándulóhajón.

Nádasi Zoltán

Bihari Albertné, Kulcsár Attila, Bodnár István és Molnár Gábor a rendezvényen

Forrás: Kazai Béla

A 93. Ünnepi Könyvhét és 21. Gyermekkönyvnapok országos programsorozatának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei záróünnepségét Jándon, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) kikötőjében található Csele kirándulóhajón rendezték meg a közelmúltban. 
Az eseményen először Bihari Albertné, a társszervező Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület alapító titkára tartott megnyitóbeszédet. 
 

Fontos célok 


Ismertette többek között, hogy az Ünnepi Könyvhétnek az olvasás és a könyvek népszerűsítése mellett mindig az új olvasók szerzése is a célja. A házigazda nevében Molnár Gábor, a Fetivizig Folyamos Szakaszmérnökségének szakaszmérnöke üdvözölte a szép számban megjelent résztvevőket. Mint elmondta, a Fetivizig mindig szívesen patronálja azokat a megyénkben megjelenő műveket, amelyek szerzői e tájegység folyóit, vizeit is bemutatják az írásaikban. 
 

Megjelenik a Tisza is 


Az eseményen két kötetet mutattak be, az egyik Bodnár István költő, író, újságíró „A vándor fotográfus” című könyve. A szerző élete nagy ajándékának tartja, hogy újságíró lehetett. Több évtizedes pályájának köszönhetően főleg kulturális területen volt alkalma interjúkat, riportokat készíteni. Ezekből válogatott ízelítőül ismét egy kötetre valót, melyekben a Tisza is többször hangsúlyosan jelenik meg. A másik bemutatott alkotás a számtalan vers, limerick, haiku, humoreszk és esszé írójának, Kulcsár Attila Ybl-díjas építész, írónak „A kiművelt emberfők beskatulyázása” című verseskötetének második kiadása volt. 

 

- Nádasi Zoltán -

Címkék#jánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában