Nagyar

2022.07.07. 16:02

Szatmári örökségeket őriznek az új könyvek

Fotó: Fotók: Luby Társaság

A Luby Társaság három könyvvel is gazdagítja a Szatmárral, illetve a szatmáriakkal kapcsolatos ismereteket. Minderről a Luby Társaság elnöksége a napokban számolt be azon a sajtótájékoztatón, amit a nagyari Luby-kastélyban tartottak. A civil szervezet a meghívott vendégeknek bemutatta a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület pályázati támogatásával megjelentetett könyveket.

A civil szervezet tagjai

A szerzők a Luby Társaság tagjainak sorába tartoznak. Dr. Bene János a „Luby Lajos huszárévei visszaemlékezései tükrében” című könyvet írta, dr. Borbély Balázs a „Szatmári kalandozások” című kiadvánnyal jelentkezett, míg Kiss József kiadványának a címe: „Pásztortűzön – 66 szatmári pásztorétel”. Mind a három mű fontos szerepet tölt be Szatmár szellemi életében, kultúrtörténetében, hiszen gazdagítják a szatmári térség múltját, népi hagyományait, illetve kulturális örökségeit bemutató munkák sorát.

Film a néprajzkutatóról

A sajtótájékoztatón dr. Kiss Kálmán, a Luby Társaság elnöke örömmel jelentette be, hogy remélhetőleg ez év végén sor kerülhet újabb három könyv, valamint a Luby Margit néprajzkutató életéről és munkásságról készülő ismeretterjesztő film bemutatójára is.

A Luby Társaság továbbra is fontos feladatának tartja a Luby család történetének és egyes tagjai kiemelkedő közéleti és közművelődési tevékenységének kutatását, népszerűsítését, valamint a szatmári Petőfi-hagyományok őrzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában