Televízió

2023.03.24. 13:10

Fődíjat ért a közös szelfi

Miklósa Erika adta át a „Szelfizz a Magyar Zene Házával!” pályázat fődíját.

Bogár György vette át a látványtervet Miklósa Erikától

Forrás: Fotó: MTVA, Zih Zsolt

A közmédia a „Szelfizz a Magyar Zene Házával!” aktivitásával a Közmédia Év Embere 2022 Díjjal kitüntetett Sou Fujimoto látványos épületének kulturális és közösségépítő jelentőségére hívta fel a figyelmet. A pályázók közül kisorsolt szerencsés, Bogár György nyerte a pályázat fődíját, az emblematikus épület látványtervét a világhírű tervező aláírásával. A nyereményt Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjjal, valamint a közmédia Dohnányi Ernő-díjával elismert koloratúrszoprán operaénekes, A magyar zene története műsorvezetője adta át. A Duna szombaton induló ismeretterjesztőjének a Magyar Zene Háza, az ország egyik meghatározó kulturális intézménye ad otthont.

Az ikonikus épületben korszakokon, stílusokon és műfajokon átívelő zenetörténeti kalandozásra hívja a nézőket szombatonként 9:15-től Miklósa Erika. Első önálló műsorában a számára legkedvesebb művészeti ág hazai vonatkozásait, a magyar zene múltját és jelenét mutatja be az őskortól napjainkig, a klasszikustól egészen a könnyűzenéig. Az adások állandó közreműködője lesz Batta András Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója. Az egyes korszakokat szakértők, művészek és zenei produkciók hozzák közelebb a nézőkhöz. 

KM

 

Címkék#televízió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában