Cantemus

2023.04.11. 14:25

A fővárosban énekel a leánykar és a vegyes kar

Nyíregyháza, Budapest. Mozgalmasan telnek a nyíregyházi Pro Musica Leánykar és a Cantemus Vegyeskar tagjainak napjai mostanában.

A leánykar hétfő este Budapesten a Művészetek Palotájában a Muzsikás 50 elnevezésű koncerten énekelt. A régi magyar paraszt-vonószenekarok mintájára létrehozott együttes megalapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli ebben az évben s a jubileumi hangversenyen együtt léphetett színpadra a neves zenészekkel a nyíregyházi kórus, amely szerdán is fellép a Müpában, de csatlakozik a szereplőkhöz a Cantemus Vegyeskar is. Április 12-én 19.30 órakor kezdődik szintén a Müpában az a koncert, amelynek a házigazdája a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor karnagy vezetésével. A hangversenyen három szerzemény csendül fel, a program zárásaként pedig ősbemutatót hallhatnak az érdeklődők: Gyöngyösi Levente Tragoedia Temporis I. című alkotását. Ez a mű a 2020-as Müpa Zeneműpályázat egyik díjazott alkotása, s tulajdonképpen Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeménye alapján született. A paradicsomban játszódó első részben énekel a Cantemus Vegyeskar és a Pro Musica Leánykar. A vegyes kar kedd délelőtt utazott Pestre, hogy még aznap és szerdán próbáljanak a zenekarral, este pedig jöhet az ősbemutató. 

KM
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában