Nyíregyháza

2023.05.07. 14:30

Lélekzet – lemezbemutató a Laborban

A Pozsár Eszter–Nagy János Yancha duó a jazz, kortárs és a népzene elemeit ötvözi, így alkot egy különleges „zenei szövetet”.

Pozsár Eszter és Nagy János Yancha

Forrás: Fotó: internet

A kompozíciók fuvolán, alt fuvolán, piccolón, bansurin, szoprán szaxofonon és zongorán szólalnak meg. Ez az összeállítás a sokszínűség záloga, hiszen minden egyes gondosan megválasztott hangzás a program része. A két zenész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán találkozott osztálytársként, azóta számos más formáció tagjaként hatalmas utat jártak be, de a közös muzsikálás valamilyen formában mindig jelen volt életükben. Ez a mostani társulás az előző század improvizatív zenei hagyományait viszi tovább és gondolja újra saját szerzemények formájában.

A Lélekzet című album is javarészt a páros saját szerzeményeit tartalmazza. A legkülönbözőbb zenei műfajok által inspirált balladák, bossa-novák, up-tempós swingek, szabad improvizációk váltakoznak a felvételen. A komponista előadók mesterien ötvözik a duó felállás adta intim atmoszférateremtés lehetőségét és a gondosan kidolgozott, ebben a formációban elérhető legteljesebb hangzás bemutatását.

Pozsár Eszter és Nagy János Yancha május 20-án este nyolctól a nyíregyházi Labor Caféban mutatja be a 2022 őszén megjelent lemezt. 
KM

Címkék#Labor Cafe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában