Zene

2023.06.19. 07:00

Évadzárás a paszabi Parno Graszttal

Tartalmas volt a Fonó Budai Zeneház hamarosan záruló programsorozata.

Parno Graszt

Fotó: Archív fotó: MW

A Fonó Budai Zeneház június 21-én zárja az évadát. Június 16-án, pénteken a Parno Graszt nyáreleji mulatságot hoz a teraszra és a Fonó tereibe. Oláh József tamburája, Krisztián fia harmonikája, Horváth Sándor kanalai, Németh István kannái, a híres erdélyi prímás, Szilágyi Tóni hegedűjátéka és Oláh Heléna énekhangja ez alkalommal is hallható lesz. A koncert után a paszabi Parno Graszt örömzenélése következik.

A Versjegyek elnevezésű produkció a Fonogram-díjas Ötödik Évszak zenekar énekesnője, Izabella Caussanel és a Junior Prima díjas zenekarvezető, ifj. Csoóri Sándor egyedi zenei és irodalmi estje. A június 17-i műsorban a francia és magyar költészet, valamint a népköltészet válogatott alkotásai szerepelnek akusztikus zenei kísérettel; párbeszédek versben, zenében, dalban. Az előadás vendége az Ötödik Évszak nagybőgőse, Szabó Csobán Gergő, aki saját szerzeményeivel, zenei feldolgozásaival gazdagítja az estet.

Különleges eseménnyel zárul a Fonó júniusi - és egyben idei évadának - programja: Svájcból érkezik ifj. Zerkula György, az ismert gyimesi prímás Zerkula János unokája, aki a Berni Szimfonikus Zenekar tagja. A Gyimesközéplokon nagypapája mellett a népzenét anyanyelveként elsajátító művész életútjáról, családi emlékeiről mesél Berecz Istvánnak a Páva Klubban. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában