Nyíregyháza

2023.09.13. 08:44

Koncerttel ér véget a szerzők műhelymunkája

Kortárs magyar zeneszerzők szállják meg szeptember 15–17. között Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskolát, ugyanis workshopot szerveznek a számukra.

Szon.hu

Nem akármilyen szakmai munka jellemzi majd a foglalkozásokat, ugyanis a rendezvény végén, vasárnap a saját műveiket vezényelhetik majd a zeneszerzők. Mindebben a partnerük a Cantemus Vegyeskar lesz. A rendezvény fő szervezője Kutrik Bence zeneszerző, aki az elmúlt években sok-sok energiát fektetett olyan koncertek megszervezésébe, amelyeken a kortárs magyar zeneszerzők együtt mutathatták be szerzeményeiket.

A saját művüket vezénylik 

Azokon a hangversenyeken is aktív szerepet vállalt a Cantemus Vegyeskar, ugyanis Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével mutatta be a művészeti együttes az utóbbi néhány évben született kórusműveket. A workshopon a kortárs magyar zeneszerzők maguk tanítják be művüket a vegyes karnak, és a workshop zárásaként szeptember 17-én 16 órától rendezendő koncerten a Kodály-iskola dísztermében fel is állnak a karmesteri pódiumra, s dirigálják a nyíregyházi énekkart. 

Kutrik Bence
Fotó: MML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában