Helyi kultúra

2023.09.05. 10:26

Konzervatívnak lenni egy modern társadalomban?

Filozofikus, ugyanakkor a mindennapi életünket és a társadalmi látásmódunkat meghatározó témáról beszél majd Prof. Dr. Oliver Lembcke a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nyíregyházi képzési központjában a szeptember 11-én, 17 órától kezdődő előadáson.

Szon.hu

 

Érdemes lesz elmerülni a mély gondolatok világában és számos izgalmas kérdést megvitatni az MCC Magyar-Német Intézet vendégprofesszorával.  A rendezvény ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, a linket az MCC közösségi oldalán mindenki megtalálja, tolmácsolást a helyszínen biztosítanak.  Prof. Dr. Oliver Lembcke a bochumi Ruhr Egyetem politológia professzora. 2004 és 2013 között a Hellmuth Loening Politikai Tudományok Központjának ügyvezető igazgatója volt, 2013 óta pedig az igazgatótanács tagja. 2008 óta Rolf Gröschnerrel együtt szerkeszti a Mohr Siebeck kiadó POLITIKA sorozatát. Emellett professzori állást töltött be a lipcsei és a jénai egyetemen, valamint a hamburgi Helmut Schmidt Egyetemen, továbbá vendégprofesszorként oktatott a Trieri Egyetemen, az Erfurti Egyetemen, a Kieli Egyetemen és a Ludwigsburgi Pedagógiai Egyetemen is. Lembcke fő kutatási területei közé tartozik a demokráciaelmélet, a bírói kormányzás és az alkotmányosság eszmetörténete.

 Regisztráció az alábbi linken érhető el:  https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/konzervativnak-lenni-egy-modern-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában