Tuzsér

2023.09.21. 09:10

Újabb könyv készült a Lónyayak világáról

Szon.hu

A tuzséri Lónyay-kastélyt is a családtól örökölte az utókor

Fotó: M. Magyar László

Újabb könyvbemutatóra várják az érdeklődőket a Lónyay 200 Emlékév keretében. A Tuzsér Községért Közalapítvány a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében 2023. szeptember 22-én 11 órától bemutatja az Örökségünk – A Lónyayak eltűnt és felfedezett világa című könyvet a helyi művelődési házban, ami a tuzséri Lónyay-kastély egyik szárnyában található. 

Méltatógondolatok 

Köszöntőt mond Ferkovics Tibor, Tuzsér polgármestere, Oláh Zsanett, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. A kiadványt méltatja Mártha Tibor, Fényeslitke polgármestere, a Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke. A könyvet bemutatja dr. Cieger András, az MTA doktora, tudományos tanácsadó (ELKH BTK Tudománytörténeti Intézet), Klicsu Ferenc, Tuzsér alpolgármestere, a Tuzsér Községért Közalapítvány elnöke. Zárszót mond Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Az univerzum titkai 

A Kultúrházak éjjel-nappal című sorozat keretében szeptember 23-án 17 órától Petőfi Szatmárban – Szatmár Petőfi verseiben címmel tart előadást Bakajsza András ny. irodalmár a tuzséri művelődési házban. Szeptember 25-én 9 és 15 óra között a Mesél az ég! című programra várják az óvodásokat és az iskolásokat. Az utazó planetárium előadásai az univerzum sok titkára fényt derítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában